Zlomená duša z útulku

Cez víkend som dostala možnosť, komunikovať so psíkom z útulku, ktorý sa vrátil z viacerých adopcií. A dôvod? Hryzie… Je teda nebezpečný.

Keď som sa s ním spojila, ukázal mi útržky toho, čo si za svoj krátky život vytrpel. Ako šteňa do neho kopali ako do lopty, odtiaľ sa našťastie dostal, ale jeho ďalší majiteľ ho zbil baseballovou pálkou. Nakoniec ho niekto nechal priviazaného na stanici a viac sa o neho nezaujímal. Psík sa tak dostal do útulku.

Povedal mi že to, že niekoho pohryzie, je najúčinnejšia obrana, lebo potom sú ľudia opatrnejší a držia sa späť. Nemá rád, keď ho niekto chytá, alebo obmedzuje. Chápem. Určite to pre neho funguje. Tiež mi povedal, že doteraz mu bolo najlepšie v útulku. Tam ho nikto nebije, dokonca má pravidelnú stravu. Baby, ktoré sa o neho starajú, sú opatrné a vedia, že si majú dávať pozor na jeho zuby.

Chudák je teda zmierený s tým, že nikdy nebude mať svoju vlastnú rodinu. Radšej zostane v útulku, ako by mal riskovať ďalšie sklamanie a bitku.

Je mi z toho smutno, keď niečo takéto vidím. Tak veľa bolesti a smútku si musel chudák vytrpieť, kým našiel svoj pokoj v útulku a pri tom stratil dôveru v ľudí… 🙁

Ilustračné foto. Zdroj: Nick Bolton na Unsplash