Odkazy od zvierat

Priatelia, dnes tu mám pre vás novinku. 🫶

Rozhodla som sa, že vám sem budem zdieľať aktuálnu správu alebo odkazy od zvierat. 🐶🐻‍❄️🦉

Začneme koňmi 🐴 a mojim najobľúbenejším plemenom Arabský plnokrvník (Arabský kôň alebo Arab): je to veľmi staré plemeno. Jeho krv koluje v žilách rôznych iných plemien naprieč celým svetom, pretože sa dlhodobo používa na zušľachtenie chovných línií. Jeho vlastnosti môžu ktorékoľvek plemeno len zlepšiť.

Legenda hovorí, že keď Allah stvoril koňa, povedal: „Pomenujem ťa Koňom, urobím ťa Arabom a dám ti ryšavú farbu mravca. Šťastie bude visieť s tvojej štice, ktorú máš medzi očami, budeš Pánom ostatných zvierat. Človek ťa bude nasledovať, kamkoľvek pôjdeš, budeš rovnako dobrý na stíhanie ako na útek, bohatí sa budú niesť na tvojom chrbte a šťastie bude prechádzať skrz teba.“

Arabské kone boli vždy veľmi starostlivo strážené po zdravotnej a typovej stránke a pre šľachtenie plemena sa vyberali iba tí najodolnejší a najtypickejší jedinci.

Kone sú vysoké 140-155cm v kohútiku. Typickým znakom je jeho šťučia hlava, klenutý chrbát, vysoko nasadený koreň chvosta a zakrivená šija. Na pohľad je to veľmi elegantný kôň.

Arabský kôň je učenlivý a vie komunikovať s človekom. Je odolný, veľmi rýchly, má výdrž a preto sa používa na vytrvalostné preteky. No vie byť veľmi svojhlavý. Ak nevytvoríte harmonický vzťah, bude si robiť čo chce. Ako rýchlo sa učí nové veci, rovnako rýchlo sa naučí aj zlozvykom a tie je potom ťažké odbúrať. Je to veľmi energický kôň a preto je vhodný len pre skúsených jazdcov.

Zdroj obrázka: chovatelahospodar.sk

***********************************************************************

Dnešný odkaz od vznešeného bieleho arabského koňa znie:

„Vo vzťahu medzi koňom a človekom je dôležitá dôvera. To platí pre všetky vzťahy, ktoré chcú rásť a prosperovať.

Dnešný deň je ako stvorený na to, začať budovať svoje vzťahy od základu nanovo. Čo doslúžilo, nechajte odísť.“

***********************************************************************