Komunikácia so svorkou = 5-psíkový maratón

Nedávno som dostala žiadosť o komunikáciu s 5 chlpáčmi vo veku 16r., 12r., 11r., 9r. a 5 mesiacov. V tejto skupine bol len jeden psík a ostatné sučky.

Komunikovala som s nimi jednotlivo. Bolo zaujímavé sledovať ako sa na mňa stihli pripraviť. Po prvých dvoch komunikáciách ostatní už čakali, kedy príde rad aj na nich. Bola to naozaj pestrá zmes pováh a osobností.

Či už to bola najstaršia fenka, dáma v rokoch, veľmi ušľachtilá, elegantná a inteligentná alebo 5-mesačná slečna: energická, pojašená, rozlietaná, plná energie. Každý člen svorky je iný a jedinečný.

Jedna sučka mi oznámila, že si včera buchla hlavu a ešte stále ju bolí. Pri telesnom skene som naozaj cítila ostrú bolesť medzi pravým okom a uchom. Potvrdilo sa, že sučka nabúrala do dverí a mala na hlave hrču. Ďalej som cítila tlak na ľavej strane mliečnych žliaz a majiteľka mi potvrdila, že tam má hrčku a majú kvôli tomu objednaný termín na veterine.

Psík prišiel na zavolanie so slovami: „Vždy k službám, madam.“ Skutočný gentleman. Vraj si všimol, že sa o mne u nich doma rozpráva a som stredobodom „drbov“ medzi dámami. Tak ony ma normálne medzi sebou ohovárali?! 😀 Pánko sa posťažoval že mu zavadzia sušiak na prádlo, ktorý vždy stojí v ceste.

A to najlepšie na koniec. Piata prišla na rad hotová diva. Pritiahla si deku, ľahla si na ňu, prekrížila predné nohy a oznámila mi, že sa jej nepáči, že som si ju nechala na koniec. 🙂

Toto bola pre mňa jedinečná skúsenosť, nakoľko som po prvý raz komunikovala s viac než dvomi zvieratami z jednej domácnosti a majiteľka mi hneď poskytla spätnú väzbu, za ktorú som veľmi vďačná.

Touto cestou sa chcem pani majiteľke poďakovať za dôveru a povolenie zverejniť krátky sumár z komunikácie.

Foto je ilustračné, zdroj: Judy Neumeyer on Unsplash