Šťastnú cestu domov

Priatelia, dnes sa s vami podelím o veľmi čerstvú skúsenosť.

Predvčerom ma kamarátka požiadala o pomoc s jej sučkou. V posledných mesiacoch sme boli spolu niekoľkokrát v kontakte. Sučka bola stará a chorá, ale stále sa zvládala najesť, napiť aj orientovať. Pri jednej komunikácii vyslovila aj svoje posledné želanie, aby spolu išli na výlet na jedno špeciálne miesto. No teraz to už bolo iné. Sučka len ležala, prestala jesť aj piť.

Po mojom sprevádzaní umieraním bola pripravená odísť, a tiež sa konečne podarilo zohnať veterinára, ktorý bol ochotný zájsť ku kamarátke domov, lebo opačne sa to urobiť nedalo. Kamarátka je indisponovaná a sama by sučku na veterinu odviezť nemohla.

Toto bol už tretí psík, ktorého som tejto chovateľke odviedla na druhú stranu. Minulý rok to bol ten, ktorého spomínam tu: https://www.talkinganimalsouls.eu/blog/2022/02/06/zbohom-verny-priatel/

Tentoraz to však bolo iné. Akési hlbšie, kompletnejšie… Obe mali čas rozlúčiť sa a stráviť posledné chvíle spolu. Až do konca. Žiadne náhlenie. Keď dušička opúšťala telo, zvonili na kostole zvony. A chvíľu na to sa nad ich domom zjavila dúha.

Nie, to nebola náhoda. Ľudia si tieto veci nikdy nevšímajú, nevenujú im pozornosť, prípadne len mávnu rukou a označia to za náhodu. Ale my vieme, že všetko bolo dokonalé a presne tak, ako to byť muselo. Jeden život sa naplnil a otvorila sa cesta do novej dimenzie. A my sme boli toho svedkami.

********

Ďakujem mojej drahej kamarátke za dôveru vo mňa a moje schopnosti aj za láskavé zvolenie k zverejneniu jej fotky k tomuto článku.

********

Run free, beautiful soul! Run free and be happy!

Obrázok: Talking Animal Souls, s láskavým dovolením od autorky, ktorej meno držím v anonymite.