Hľadá sa Bali, pomoc vítaná!

***S dovolením majiteľa strateného psíka Baliho uverejňujem tento článok, fotky aj kontakt na majiteľa, uvedený ako ilustračný obrázok tohto článku.***

Priatelia, už niekoľko týždňov pátrame po psíkovi. Volá sa Bali, stratil sa 7.5.2023 na Hradskej ulici v Bratislave, časť Vrakuňa. Naposledy ho videli bežať smerom na Ikeu. Bali však už môže byť kdekoľvek.

Mnohé komunikácie s Balim žiaľ nepriniesli úžitok. Bali mi odpovedá, ukazuje mi, kde sa nachádza, ale nikdy nevieme to miesto nájsť ani s pomocou mapy ani prehľadávaním blízkeho aj širšieho okolia. Jediné veľké pozitívum je, že vieme, že Bali stále žije.

Majitelia vylepujú plagáty, zverejňujú jeho fotky cez internet, obehli všetky nocľahárne pre bezdomovcov, kontaktovali políciu aj útulky aj veterinárov, ponúkajú odmenu, ale už takmer dva mesiace nevieme Baliho nájsť.

O pomoc ma majitelia požiadali asi po mesiaci od Baliho zmiznutia. Pri prvej komunikácii mi Bali dal informácie: Túla sa po ulici, kde je vysoká tráva, vzadu škola, kam chodia malé aj väčšie deti, živí sa vyhodenými desiatami, ponad cestu vedie rúra. Za tou trávnatou plochou je nejaká rozbitá menšia prízemná budova, len pár izieb- možno stará tepláreň alebo budova železnice, steny posprejované vonku aj vnútri, žiadne okná, vnútri sutiny a neporiadok na zemi, chodia tam prespávať bezdomovci, ktorí mu tiež občas niečo hodia jesť. On sa ale ľudí bojí a k nikomu nechodí.

Pri ďalšej komunikácii mi ukazoval len veľa garáží, jedna vedľa druhej, väčšinou s modrými kovovými bránami pri vysokej dlhej bytovke. Za garážami hustý porast vysokých stromov a kríkov. Za jednou garážou ležala biela hrdzavá strecha z auta aj so stĺpikmi, pod ktorou spával. Živil sa nedojedenými hotdogmi, ktoré zháňal v smetiaku niekde v okolí.

Pri poslednej komunikácii, ktorá nasledovala až po 3 týždňoch od predošlej, mi Bali oznámil, že si našiel novú rodinu. Chodil štekať pred bránu rodinného domu k jednej staršej pani. Často ju vídal v záhradke pred domom, polievať, okopávať, starať sa o zeleninu a vždy mu niečo hodila. Jedného dňa sa mu podarilo prejsť cez bránku k nej do dvora a nasťahoval sa k nej. Môže vojsť do domu, ale len na chodbičku a do kuchyne, priestor pred dverami zastrešený, ku dverám vedie pár schodov. Hore na plošinke pred dverami má Bali svoje miesto, spí na dekách a kobercoch vedľa police na topánky. Každý deň dostane čerstvú vodu aj jedlo. Nateraz je spokojný, už sa nebojí a nepretĺka ulicami sám. U tejto staršej pani našiel svoju záchranu a spásu.

Dom je starší, vchod do neho je z pravej strany, vyzerá veľmi podobne ako ten na ilustračnom obrázku nižšie, na ktorý som narazila náhodou pri ceste na stanicu v našom meste, hneď ráno po komunikácii s Balim, len by tam mal byť ešte ten prístrešok pred dverami a na kraji prístrešku stĺp. Pred domom je udržiavaná záhradka s množstvom zeleniny, plot a bránka sú buď hnedé, alebo hrdzavé. Z pravej strany domu viac vzadu je garáž, vedie k nej vydláždený dvojstopý chodník. Dom sa nachádza v tichej lokalite, o susedoch sa Bali nezmienil, vpravo od domu môže byť pole alebo väčší susedný dvor.

Tým, že pani je staršia, predpokladáme, že nemá internet a informácia o tom, že hľadáme Baliho sa k nej nedostala.

Stále verím, že sa podarí Baliho nájsť. Internet je veľmi silný prostriedok. Pomôže každé jedno zdieľanie.

Titulný obrázok: autorom sú majitelia Baliho, obrázok a kontakt je zverejnený s ich súhlasom

Ilustračný obrázok: Dom podobný tomu, kde teraz Bali žije, autorom som ja.