Akty X: Majster v skrývaní

Priatelia, dnes sa s vami podelím o môj včerajší zážitok.

Kontaktovala ma moja známa, s ktorou som predtým už spolupracovala. Pani si priniesla domov ročného kocúrika, ktorého sa jeho rodina vzdala. Kocúrik bol veľmi milý a priateľský, ale tiež dosť bojazlivý.

V novom domove nebol ešte ani 24 hodín, keď zrazu zmizol. Hľadali sme ho včera celý deň. Kocúrik akoby sa vyparil alebo prepadol pod zem. Kontaktovala som ho, ale ukazoval mi len tmu a obrysy nejakého úzkeho priestoru. Preto som si myslela, že je v skrini alebo v pivnici. Do pivnice sa ale dostať nemohol a skrine všetky prehľadali. Dokonca hľadali aj v práčke a sušičke, pod posteľou aj pod gaučom, no kocúra nikde nebolo.

Pani sa bála, že ušiel, keď prišiel z práce domov jej manžel. Ale to sa naozaj stať nemohlo, pretože kocúr je v novom úplne cudzom prostredí, s cudzími ľuďmi príliš krátko a zaručene by nebežal ku dverám, keď v nich stál cudzí chlap. Takže z toho logicky vyplývalo, že musí byť niekde v dome. Prehľadali sme každý kút. Teda ja len na diaľku a pani hľadala doma a posielala mi fotky. Každé malé zákutie, kam sa mohla vojsť mačacia hlava a za ňou aj zvyšok „tekutého“ mačacieho tela. Až nakoniec večer sa pani podarilo strčiť mobil do malej štrbiny za krbom a poslať odtiaľ fotku, na ktorej som spoznala mačacie ucho.

Kocúr si našiel tak skvelý úkryt, lepší než svoju prepravku. Tam sa k nemu naozaj nikto nedostane, jedine že by sa vybúral celý krb. Zrazu mi aj moje vízie dali zmysel, je tam tma a úzky priestor. Viď fotky, ktoré zverejňujem so súhlasom autorky- majiteľky kocúrika.

Do rána ale hlad vyhral nad strachom, kocúr vypapkal všetko krmivo z pripravenej misky. A nakoniec sa osmelil a vybral sa na prieskum kuchyne. Medzi tým mu majitelia šikovne zabarikádovali dieru a kocúr si našiel nový úkryt za gaučom.



Zdroje obrázkov:

  1. Ilustračné foto: Igor Karimov na Unsplash
  2. Dve fotky od majiteľky kocúrika