Ako sa zbaviť negatívnej energie

Priatelia, rok sa nám chýli ku koncu. Je tu čas, kedy chceme uzavrieť všetko otvorené, doriešiť nedoriešené. No hlavné je tiež, očistiť seba a svoj príbytok od nahromadenej negativity, aby sme do nového roku mohli vykročiť naozaj s čistým štítom a vytvoreným dostatočným priestorom pre to dobré a pozitívne.

Dnes vám preto napíšem článok o tom, ako môžeme sami prispieť ku svojej očiste od nahromadenej negativity.

Negativita si nás vie rýchlo nájsť a zneužiť. Stačia na to naše negatívne myšlienky alebo slová a už to ide. Nacucne sa na nás, nechce sa pustiť a ťahá k sebe ďalšiu negativitu. Je to ako žuvačka na topánke… Stále sa na ňu lepí viac a viac špiny. A potom sa nám zdá, že sa nám v živote nedarí, že sa nám všetko kazí, pokazí sa na čo siahneme a jeden neúspech strieda druhý.

Ako sa takáto negativita prejavuje?

V závislosti od množstva nakumulovanej negativity od tých najslabších prejavov až k najsilnejším:

  • bolesti hlavy – toto je prvý a najčastejší príznak
  • zimnice, pocit na zvracanie – keď je toho viac, tak to môže prerásť až do mdlôb, náhlych bez zjavnej príčiny
  • pocit, že vás niekto sleduje, alebo že vám niečo sedí na pleciach
  • náhla zmena nálady
  • strach, náhly bez zjavnej príčiny
  • úzkosti a nervozita
  • závislosti: najmä alkohol, cigarety
  • pocit zlyhania, opakovaného zlyhávania, v ničom sa vám nedarí, všetko sa kazí

A príznakov je oveľa viac, ale toto sú také najčastejšie, najzjavnejšie. Prosím, v prípade ohrozenia života prípadne dlhodobých závislostí vyhľadajte lekársku pomoc!

Ako si pomôcť?

1) očistiť sa – tak ako si čistíme zašpinené topánky, musíme očistiť aj seba a svoju energiu. Mnohí to robia podvedome, ani na to nemusia myslieť, no iní ani nevedia ako na to. Ide hlavne o ten zámer, urobiť čokoľvek vedome, čo si myslím, že mi bude fungovať a pomôže mi:

– osprchovať sa teplou vodou a vizualizovať si, že žiarivo iskrí, alebo že je zlatistá a zmýva zo mňa všetku negativitu, tá ako čierna špinavá voda odteká do odtoku.

– osprchovať sa s prídavkom soli- soľný peeling, soľ naozaj čistí všetku negativitu, ale potom sa dobre nakrémujte, lebo vysušuje kožu. POZOR, nedrhnúť silno a neaplikovať na oholenú alebo poranenú kožu.

– na tú najodolnejšiu negativitu je najúčinnejší kúpeľ v odvare z bylinky: Čistec rovný alebo Čistec lesný- dostanete kúpiť v lekárni ako sypaný čaj. (Do hrnca s vriacou vodou nasypať a nechať povariť primerané množstvo, v závislosti od veľkosti hrnca, aby vznikol hnedý odvar. Na 1l vody ca 1 polievkovú lyžicu. Potom scediť do lavóra alebo umývadla a opláchnuť sa v tomto odvare úplne celý. Zakaždým si oplachovať ruky v tomto odvare a potom pokračovať ďalej, alebo priliať odvar- no väčšie množstvo – do vane s teplou vodou a celý sa v ňom vykúpať a nakoniec spláchnuť. Po umytí použitý odvar vyliať do WC, vypustiť preč bez toho, aby ste sa do neho ešte pozerali.

– ideálne je vydymovanie.

Vydymovanie

Má veľmi dlhú tradíciu. Jeho účinky poznali a využívali ľudia v starovekom Egypte aj naprieč celým svetom od pôvodných obyvateľov Ameriky až po Tibet, Čínu a ďaleký východ. Koniec koncov, kadidlo sa dodnes využíva aj v európskych kostoloch.

Vydymovanie môžete použiť na seba aj na čistenie svojho životného priestoru: bytu, domu, kancelárie. Tu si ale každý musí odsledovať, čo mu vonia a funguje. Ja používam drievko Palo Santo, ale používa sa aj biela šalvia alebo v našich končinách naša Šalvia lekárska, bylinné vydymovacie zväzky v rôznych kombináciách, vonné tyčinky: očistné, na očistu aury alebo jednotlivých čakier, šalviové, dračia krv, palo santo, levanduľa, alebo živicové kadidlá prípadne vydymovacie zmesi živicových kadidiel spolu s bylinkami, pálené na uhlíku. Ale to je už iný level dymenia: pozor na hlásič požiaru!

2) Ochrániť sa: Takto krásne očistení od negativity sa ale musíme CHRÁNIŤ! Lebo takáto čistota je lákadlo, ako svetlo pre muchy, alebo svetlo sviečky pre nočné motýle. Keď takto žiarime ako maják v temnote, lákame k sebe aj to negatívne, čo sa chce priživiť ako komár…

Možností je tiež viacero:

vizualizovať si svetelný štít, bublinu okolo seba, ktorá nás chráni od všetkej negativity, odráža ju preč, alebo ju rovno spaľuje a len to dobré k nám pustí

– uviazať si na zápästie alebo na členok červenú šnúrku so zámerom, že je to pre ochranu

– strieborný náramok, retiazka alebo prívesok. Striebro má veľkú ochrannú silu.

nosiť ochranný talizman (to môže byť čokoľvek, pekný prívesok, náramok z kamienkov, úplne ideálne strieborný náramok alebo retiazka, vedome použité na tento účel – doslova ten predmet naprogramujete na svoju ochranu). Dôležité ale je, tento predmet tiež pravidelne čistiť a nabíjať- aj pred prvým použitím, či už ho opláchnete pod prúdom vody, alebo ak ho máte na sebe v tej hore spomínanej očistnej sprche, tak vedome očistíte aj ten predmet, potom ho necháte ležať pár hodín na slnku, alebo na splne mesiaca, čo je super najmä pre kamienky. Nie každý ale znesie slnko, napr. ametyst na slnku vybledne, selenit neznáša vodu.

Kamienky nemusia byť len tie čierne: turmalín, onyx, ale kľudne aj krištáľ, ametyst, podľa vlastných preferencií, s prihliadnutím na vlastnosti daného kameňa. A nie len že tento je pre toto znamenie zverokruhu, tento pre iné. Aj tak každý tvrdí v tom rozdelení podľa znamenia niečo iné. Nech sa vám hlavne kamienok páči, to je najdôležitejšie. Keď si ten kamienok kúpite, treba ho očistiť- ak neznáša vodu, napr ako Selenit, tak odymiť. Potom samozrejme nabiť a naprogramovať na svoju ochranu – ak neviete ako: chyťte ho obomi rukami a povedzte mu to: Ochraňuj ma… Nos mi šťastie… Chráň ma pred negativitou…. A potom ho používajte, priebežne čistite a nabíjajte.

Ak kamienok praskne, alebo ho stratíte, alebo sa náramok roztrhne, zlomí, popraská alebo zmení farbu, znamená to, že splnil svoj účel, naplnil svoje poslanie a úlohu a doslúžil- viac sa do neho nezmestí. Neopravovať, nelepiť, rovno vyhodiť. Najlepšie je poďakovať mu za pomoc a zakopať ho niekam do zeme alebo vyhodiť do smetí. Viac naň nemyslieť a kúpiť nový.

Talizmanov môžete mať viacero, prípadne na rôzne príležitosti, alebo nakombinovať viacero náramkov, každý na niečo iné. Tak aby vám to sedelo a boli ste s tým spokojní.

———————-

Toto isté platí aj pre očistu a ochranu našich príbytkov.

Pri vydymovaní treba otvoriť všetky okná aj vchodové dvere, vydymiť každý kút, pootvárané skrine, zásuvky, komody, za gaučom, za stolom, pod posteľou. Prejsť celý byt/dom v smere hodinových ručičiek, prechádzať jednotlivé izby v smere hodinových ručičiek. Nakoniec poriadne vyvetrať. Potom zatvoriť okná a nasypať na parapety a prah dverí soľ- vonku aj vnútri, aby zas dnu do čistého priestoru hneď neliezla negativita.

Ak nemôžete doma dymiť, dá sa vysoliť byt, nechať rozsypanú soľ pôsobiť, aby stiahla negativitu z priestoru, potom povysávať a vrecko z vysávača okamžite vyhodiť. Len toto sa nedostane do skuliniek za skriňu, pod gauč, dym je v tomto lepší. Ďalšia možnosť je použiť slanú vodu v rozprašovači, ale tá zanecháva biele stopy na nábytku aj koberci.

Výborným očistným prostriedkom je použitie soľnej lampy. Najlepšie takej na sviečku, kde sa očistná sila soli spája s očistnou silou ohňa.

Alebo nasypať soľ do misky a nechať ju cez noc v miestnosti pôsobiť. Ráno vyhodiť bez toho aby ste sa jej dotkli.

Môžete si tiež pustiť očistné frekvencie, na youtube nájdete takýchto videí nepreberné množstvo. Stačí zadať heslo: negative energy cleansing.

Po čistení a ochrane si v kľude zapáľte sviečku a pozvite dnu pozitivitu, dobro, zdravie, lásku, úspech, prosperitu, hojnosť. To čo potrebujete a chcete do svojho života pozvať… Môžete tento svoj zámer zašepkať sviečke a potom ju zapáliť.

POZOR: pri dymení aj pálení sviečky dbajte na bezpečnostné zásady a uhlík ani sviečku nikdy nenechávajte horieť bez dozoru! Ani keď je to čajová sviečka. Z vlastnej skúsenosti viem, že špeciálne programované sviečky sú nevyspytateľné a pri horení môžu prskať a horieť väčším a jasnejším plameňom.

————————

3) Uzemniť sa

Takto pekne očistení a ochránení sa môžeme uzemniť.

Postup je jednoduchý:

– Sadnúť si alebo v kľude zostať stáť, zatvoriť oči, skľudniť sa,

– predstaviť si, že z koreňovej čakry/kostrče cez nohy zapúšťate korene do Zeme. Hlboko, hlboko až do jej žiarivého horúceho jadra, kde sa rozlezú, čím nás uzemnia.

– Cez tieto korene môžeme zo seba „vypudiť / vypustiť“ všetko negatívne z nás: naše strachy, bolesti, choroby, zlé pocity po hádke… Všetko čo nás ťaží, čo nám neslúži a škodí. Pustiť to, nechať to cez korene odtiecť do stredu Zeme, kde to zhorí a transformuje sa.

– Keď už cítime, že odišlo čo muselo, potiahneme si cez korene hore do celého tela výživnú bielu alebo zlatú energiu, ktorá nás naplní, dá nám silu, zaplní miesto po negativite, ktorá práve odišla. Obklopí nás a vytvorí okolo ochrannú bublinu / vajíčko.

– Keď sme takto uzemnení načerpali dosť energie, poďakujeme sa a vrátime čo nám netreba dolu do Zeme a stiahneme korene hore, odkiaľ sme ich vypustili.

Pravidelne praktizujte a sledujte či a ako sa váš život bude meniť.

Máte iný overený spôsob na zbavenie sa negativity, ktorý vám funguje?

Budem veľmi rada ak mi napíšete vaše skúsenosti, postrehy, postupy. Vždy sa veľmi teším z vašej spätnej väzby.

Ďakujem vám za vašu priazeň v roku 2023 a do nového roku 2024 vám prajem len to najlepšie a veľa zdravia!

* Andrea *

Zdroje obrázkov:

1) Titulný obrázok: Talking Animal Souls – vlastný obrázok

2) Obrázok zväzky a drievka: https://goddesselite.com/smudging-white-sage-palo-santo/, Dymiaci uhlík: https://casprezeny.pluska.sk/ludia-a-pribehy/vycarujte-magicke-vianoce-tuzite-zdravi-bohatstve-vyskusajte-stare-triky-bosoriek

3) Náramky: temu.com

4) Sviečka: https://www.coachhouseforge.co.uk/

5) Uzemnenie: https://wellnessfoundry.co.uk/what-is-grounding-yourself/